Onze droom

Initiatiefnemer en inspirator: Joop de Vette is getrouwd met AnneMarie Wiltingh en samen zijn zij ouders van drie prachtige dochters en trotse grootouders van 5 kleinkinderen.

Joop werkt vanaf 1987 als huisarts in Wijchen en is altijd al op zoek naar verdieping en een bredere visie op gezondheid en ziekte. Hij is een van de oprichters van Wijchen Gezond en deze organisatie zet zich in voor positieve gezondheid in de gemeente Wijchen. Hij is sinds 1990 lid van Integral Life, een gemeenschap van integrale denkers wereldwijd. De intentie van deze organisatie is “vervullend leven door bewustwording en verbinding te midden van de complexiteit van de 21 eeuw“.

AnneMarie heeft een achtergrond in het onderwijs en zij begeleidt en coacht mensen individueel en in groepen.

Samen deden zij opleidingen en zochten verdieping o.a. in NLP; het Inca sjamanisme www.thefourwinds.com, diepte psychologie www.animas.org en diverse opleidingen in Evolutionaire Spiritualiteit en Spiral Dynamics. Joop organiseerde trainingen in Europa op het gebied van NLP, Soulcraft en sjamanisme en samen met anderen leiden zij sinds 1998 een eigen instituut  www.spiritfirst.nl op het gebied van gezondheid, bewustzijnsontwikkeling, integraal leven en meditatie.

Het leven van een betekenisvol leven is het belangrijkste antwoord op de epidemie van depressie, burnout en verslaving. Bewust leven en het vinden van je eigen passie is hiervoor noodzakelijk. Daardoor ontstaat een leven in verbinding met anderen en levensvervulling in iedere levensfase en verdwijnt het woord pensioen naar de geschiedenis.

Onder het motto ”to create a world to which people want to belong” ontstaat een gemeenschap, waarin verantwoordelijkheid, levensgeluk, zingeving en levenslange verdieping centraal staan. Het ecodorp Nederasselt is hierbij een droom met een deadline, een droom die uitkomt.